ELEMENTEN

Haal het element in jezelf op
Breng het in een kamer
Leg het vast in een vorm
Ga verder dan de illusie
En ontdek dat alles één is

Dr. Matthew B. James

Vraag je je wel eens af… Hoe komt het dat ik me -nu -niet zo goed kan concentreren? Hoe voeg ik meer passie toe? Als mijn emoties de overhand hebben, hoe verander ik dat? Hoe voorkom ik dat ik me zo wiebelig voel na een dag hard werken? De antwoorden op deze vragen kun je vinden in het toepassen van de elementen die je in de natuur vindt: lucht, vuur, water, aarde. Als deze elementen met elkaar in harmonie zijn, is er een gezonde balans.

Deze elementen vertegenwoordigen de basisprincipes van het leven. Zonder lucht kunnen we niet leven, vuur verwarmt en beschermt ons al door de eeuwen heen. In de aarde groeit onze voeding, we hebben vocht nodig, ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Het werken met de verschillende elementen geeft ons de mogelijkheid contact te maken met de energie van een element en zo de balans in onszelf te herstellen.

Ieder element vertegenwoordigt zijn eigen energie en heeft zijn eigen positieve en negatieve aspecten. Ze kunnen elkaar ondersteunen en voeden.

  • Lucht heeft het vermogen te bewegen, het zorgt ervoor dat je zelf in beweging komt. Lucht zorgt voor focus, voor leren. Als je bijvoorbeeld contact maakt met lucht voordat je gaat rijden, ga je met meer focus de weg op.
  • Vuur kan ‘het verschil’ maken. Vuur helpt bij het door elkaar schudden van bestaande patronen en vuur bereidt je voor op verandering. Voeg vuur toe en transformeren gaat makkelijker.
  • Water kan kalmeren, het kan emoties in balans brengen. Dus als emoties hoog oplopen, verbind je met water en kom weer in balans.
  • Aarde maakt je daadkrachtig en praktisch en het helpt je ideeën te concretiseren. Heb je hard gewerkt, is er veel gebeurd? Maak contact met (de) aarde en voel je ‘stevigheid’ terugkomen.

Wij passen de elementen toe voor meer positieve energie, balans en harmonie in ons dagelijks leven. We gebruiken ze volop in coachings- of trainingssituaties, waarin we bijvoorbeeld merken dat er niets lijkt te gebeuren bij een coachee of dat een groep even niet meer leert.

elementen

kom ook in een staat waarin je kalm, gecentreerd en in balans kunt zijn

Meld je aan voor onze training, coaching, energiesessie of rituelen!