OVER ONS

Saskia

Aloha!

‘Wij lopen hetzelfde pad,’ zegt Natasja vaak. En dat is ook zo. Wij maken niet dezelfde dingen mee, maar we hebben zeker onze uitdagingen in het leven. En zo kun je zeggen dat we hetzelfde pad lopen. Natasja en ik, Saskia Janssen (NLP-trainer, mBIT-coach, Huna-student). En ook jij en ik.

Kippenvel kreeg ik toen ik in 2013 kennismaakte met Ho’oponopono, in een kwartier in een cursus die over iets anders ging. Transformerend? Zelf doen? Ho’oponopono, hoe spel je dat eigenlijk? Het kwartier was veel te kort. Ik ging met een lijf vol tintelingen naar huis. Ho’oponopono… Dat werd googelen! Ik las boeken, ging iets begrijpen van de achtergronden en volgde alle seminars van Gerda van der Linden. Daar merkte ik wat Ho’oponopono (voor mij) kon betekenen. Ho’oponopono gaf onmiddellijk herkaderingen van de situatie waarin ik me op dat moment bevond. Dat leverde me rust op en prachtige inzichten en verrassende wendingen/vragen/…  en …

En het smaakte naar meer. Mijn eerste Huna-workshop volgde in 2017, twee dagen bij David Shephard. Ik ging er samen met Natasja, al jaren mijn NLP-maatje, naartoe. Toen Natasja en ik zo duidelijk voelden hoe David de energie had gezet in de trainingsruimte (en hoe anders die was dan in de gang, bij de ‘zitjes’ enz.) wist ik: als ik dit -ook- kan, dan bepaal ik niet alleen zelf hoe ik me voel, maar dan kan ik ook met energie creëren dat ik kan leren, dat ik kan transformeren en meer.

Daarna ging ik drie keer naar Hawaii voor level 1, 2 en 3 van de Huna-opleidingen die daar gegeven worden door o.a. de kumu’s dr. Matthew B. James, David Shepard, dr. Patrick Scott en Etua Lopes. Ik ben enorm dankbaar voor wat ik van hen heb geleerd en wat ik nog ga leren.

In Nederland ben ik vervolgens steeds meer Huna-aspecten gaan integreren in mijn eigen dagelijkse rituelen en in mijn werk als docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en als NLP-trainer bij Opleidingsinstituut Vidarte.

De magie die dan ontstaat… Ik gun het zoveel meer mensen om dit ook te ervaren. En lichter en makkelijker door het leven te gaan!

Samen volgens Saskia

“Als Natasja en ik samen trainen of samen coachen, krijg je meer dan het beste van ons allebei. Die ‘formule’ is: Energie + Hoe = cirkel is rond => magie. Hoe leuk is dat?”

Samen volgens Natasja

“Het leuke aan onze samenwerking is dat ons Huna-hart ons verbindt in onze samenwerking. Saskia: hoofd-hart, verstaat de kunst om het spirituele en ongrijpbare te vertalen en praktisch toepasbaar te maken. Natasja: buik-hart, creatieve energie. Daarnaast zijn we beiden zeer leergierig en enthousiast naar alles wat met de Huna-levensfilosofie te maken heeft.”

Natasja

Aloha, mijn naam is Natasja van Leusden: NLP-coach, Reiki-behandelaar, Huna-student/ontdekker. Al mijn hele leven ben ik bezig met energie, gedachtenkracht, magie.

In 2005 begon mijn zoektocht naar ontwikkeling op coachingsgebied en spiritualiteit, ik deed diverse cursussen van Tarot tot vitaliteitscoaching. In 2010 kwam daar NLP bij, ik volgde bij Opleidingsinstituut Vidarte diverse opleidingen.

Ik leerde er Saskia kennen en ik kwam via haar in contact met Huna. Daarnaast heb ik me verdiept in Reiki en Kahi loa. Ik volgde Ho’oponopono-cursussen bij Gerda van de Linden in Amsterdam. En deed een introductiecursus Huna bij David Shephard.

In Huna komt alles wat ik leuk vind of waar ik enthousiast van word samen: spiritualiteit en energiewerk. Huna heeft iets magisch.

Daarom ben ik er volop mee aan de slag gegaan. Alleen en samen met Saskia omdat we beiden de passie delen voor alles wat met Huna te maken heeft.

In 2020 spraken Saskia en ik op een ochtend uit dat we zoveel meer wilden doen met Huna en alles wat we zelf ontdekt en geleerd hadden. We wilden de Huna-levenswijsheden, het helende aspect en alles wat ons zo enthousiast maakt, delen met anderen!

Een zaadje werd gepland (ook letterlijk!) en hier startte ons Hunahuis Hakalau-avontuur. Een avontuur dat nog extra glans kreeg toen we in 2022 samen naar Hawaii gingen om nog meer (over) Huna te leren, te ervaren en op te slaan om mee te nemen naar Nederland.