HO’OPONOPONO

“Wie bereid is de volle verantwoordelijkheid te nemen in zijn leven en zijn geschiedenis loslaat,
die zal ervaren dat wat juist en perfect is, zich als vanzelf voor hem ontvouwt.”

Morrnah Nalamaku Simeona

Ho’oponopono gaat over jezelf en elkaar vergeven, negatieve banden uit het verleden doorsnijden en daarna met een schone lei beginnen. Met Ho’oponopono kun je de innerlijke oorzaak van problemen opsporen en loslaten. Volgens dit reinigingsritueel kun je met een schoon heden toekomstplannen maken, een doel stellen en er dan voor zorgen dat je dat doel ook daadwerkelijk bereikt en het niet alleen bij dromen blijft. Met Ho’oponopono kun je ‘fouten’ herstellen, harmonie scheppen, je ware zelf ontdekken. En zoveel meer.

Er is een korte versie, simpel toe te passen, eenvoudig, liefdevol en vreedzaam. Deze is gemaakt door dr. Hew Len (een psychiater die zware, gewelddadige criminelen tot rust bracht met alleen Ho’oponopono) en Joe Vitale (een spirituele leraar en auteur, die een rol had in de film The Secret). Deze versie bestaat uit vier zinnen die je kunt zeggen, denken en voelen en die gebaseerd zijn op vier pijlers:

• Ik hou van je (Liefde)
• Het spijt me (Compassie)
• Vergeef me alsjeblieft (Vergeving)
• Dank je wel (Dankbaarheid)

Wij hebben ons verbonden aan een uitgebreidere, dicht bij de oorspronkelijke versie van Morrnah Nalamaku Simeona (1913-1992), een erkende Hawaiiaanse kahuna. Die versie doen wij dagelijks en we bieden haar op verschillende manieren aan.

ho'oponopono

kom ook in een staat waarin je kalm, gecentreerd en in balans kunt zijn

Meld je aan voor onze training, coaching, energiesessie of rituelen!